logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Απολογισμός Έργου Ροταριανού Έτους 2020 – 2021

Λεωφόρος Εσωτερικής Δράσης

 1. Διαδικτυακές συναντήσεις των μελών του ομίλου 2 φορές τον μήνα με μεγάλη συμμετοχή.
 2. Διαδικτυακό Διοικητικό Συμβούλιο ανοιχτό σε όλα τα μέλη του ομίλου κάθε μήνα.
 3. Ενεργοποίηση των Επιτροπών του ομίλου
 4. Συχνή τηλεφωνική επικοινωνία του Δ.Σ.με όλα τα μέλη του ομίλου για να μη μας απομακρύνουν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού .
 5. Διοργάνωση αλλά και συμμετοχή στη διοργάνωση πλήθους διαδικτυακών ομιλιών με έγκριτους ομιλητές και επίκαιρα θέματα ( 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, επιπτώσεις και αντιμετώπιση του COVID-19, πτωχευτικός νόμος, νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια, Το Ελληνικό θέατρο μετά την πανδημία, το Ελληνική τραγούδι μετά τη πανδημία κ.α.)
 6. Εισδοχή 7 νέων μελών
 7. Συμμετοχή μελών μας στα σεμινάρια και στο Συνέδριο της Περιφέρειας
 8. Ο όμιλος είναι ενήμερος στις οικονομικές υποχρεώσεις του στο Διεθνές Ρόταρυ και στην Περιφέρεια .
 9. Λειτουργία δυναμικού site, page και YouTube του ομίλου. Ψηφιοποίηση αρχείου, συστηματική ενημέρωση Rotary Club Central, Ζώνης και Περιφέρειας για τις δράσεις του ομίλου.

Λεωφόρος Επαγγελματικής Δράσης

 1. Ανάδειξη των επαγγελματιών του ομίλου μας επικοινωνώντας τα επιτεύγματα τους ( συγγραφή βιβλίων, δημοσιεύσεις άρθρων, εμπορικές δραστηριότητες, εκπαίδευση, επαγγελματικές- επιστημονικές διακρίσεις).
 2. Τακτική παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο Εργαστήρι (Το Κέντρο κοινωνικής φροντίδας που παρέχει τις υπηρεσίες του σε 100 νέους και νέες με μέση και ελαφρά νοητική υστέρηση άνω των 17 ετών εδώ και 25 χρόνια) σε θέματα της ειδικότητας του από ιατρό του ομίλου.

Λεωφόρος Κοινοτικής Δράσης

 1. Συμμετοχή σε District Grant υπό τον ρ.ο Πατρών Συσκευή Ανίχνευσης  Φλεβών στο νοσοκομείο Πατρών( 500€)
 2. Συμμετοχή σε District Grant για  αγορά ενός Απινιδωτή-μόνιτορ για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου Αττικής με οργανωτή τον ρο Κηφισια – Πολιτεία (500€)
 3. Ο όμιλός μας δώρισε 10 plasma τηλεοράσεις 32’ σε 5 νοσοκομεία ( Λαϊκό, Ιπποκράτειο, Σισμανόγλειο, Κ.Α.Τ. Ερυθρό Σταυρό) αναγνωρίζοντας  τον σημαντικό αγώνα που δίνει το προσωπικό των ιδρυμάτων για την καταπολέμηση του COVID-19. Οι τηλεοράσεις θα μπουν στα ΤΕΠ  για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση του κοινού για τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του ιού (1.790€).
 4. Ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο έργο βοήθειας του ομίλου μας σε δύο πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Αγ, Ευφημία Κεφαλονιάς. Περιλαμβάνει αγορά και αποστολή οικοσυσκευών προκειμένου να αντικατασταθούν μετά την καταστροφή τους. 2 ψυγεία, 2 ηλεκτρικές κουζίνες, 2 πλυντήρια ρούχων, 2 ηλεκτρικά σώματα καλοριφέρ, 2 τραπεζαρίες (τραπέζι με 4 καρέκλες) και από 2 κρεβάτια για κάθε οικογένεια. (3.132€)
 5. Ο όμιλος μας κάλυψε τις ετήσιες ανάγκες  αναλώσιμων  υλικών μετρησης τροπονίνης για  τη διάγνωση στεφανιαίας νόσου στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης στο πλαίσιο πάγιας στήριξής μας (576€)
 6. Ο όμιλος μας προέβη στη Δωρεά υγειονομικού υλικού στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας.Παραδώθηκαν 4 κιβώτια με 140 μάσκες (προσωπίδες ειδικού τύπου) στηρίζοντας το έργο των Ιατρών, Νοσηλευτών και Διοικητικού Προσωπικού. (500€)
 7. Έγινε δωρεά υγειονομικού υλικού στις Διοικήσεις του Πρωτοδικείου και του Αρείου Πάγου και στα ανακριτικά γραφεία και σε χώρους του Εφετείου Αθηνών, διατέθηκαν 200 φιάλες αντισηπτικού υλικού καθώς και 1.000 στηρίζοντας το έργο των Δικαστών, Εισαγγελέων και Δικηγόρων της χώρας. ( 500€)
 8. Ο ρ.ο. Αθήναι- Λυκαβηττός προσέφερε   στα μέλη της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ 50 εμβόλια (συνταγογράφηση και εκτέλεση), κατά του ιού της γρίπης  (250€)
 9. Θέλοντας να συμβάλλουμε στον αγώνα κατά της πανδημίας Covid 19, προσφέραμε σε συνεργασία με την Ευρωκλινική Αθηνών στα μέλη της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ 75 μοριακά test ανίχνευσης του ιού σε προνομιακή τιμή. (3500€)
 10. Συμμετείχαμε στην αγορά ενός κοντέινερ για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας στη Σάμο. (120€) υπό τους ρ.ο. Σάμου και ρ.ο. Κηφισιάς.
 11. Αγορά και παράδοση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή (κεντρικής μονάδας) στο «Εργαστήρι «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία. (500€)
 12. Δωρεά στον Δήμο Αθηναίων ενός αυτόματου απινιδωτή με τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται από το ευρύ κοινό. (3500€)

Λεωφόρος Διεθνούς Δράσης

 1. Διοργανώσαμε περίπατο για να διαδώσουμε το μήνυμα του END POLIO στις 24-25 -31 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν 45 άτομα από τους ομίλους ΑΘΗΝΑΙ-ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ, BOYΛIAΓMENH,  BOYΛA, NEA ΣMYPNH, ΑΘΗΝΑ-ΝΟΤΟΣ, και ΠEPIΣTEPI- ANΘOYΠOΛH. Με το σύνθημα End Polio σε μπλούζες που προμηθευτήκαμε για το σκοπό αυτό, περπατήσαμε σε πολλές περιοχές της Αθήνας και ετοιμάσαμε βίντεο το οποίο δώσαμε στη Περιφέρεια για περαιτέρω επικοινωνία.
 2. Η ομάδα του ομίλου μας (45 άτομα) πήρε μέρος στο Digital GREECE RACE FOR THE CURE! Δώσαμε ισχυρό παρόν μαζί με συμμετέχοντες από 22 χώρες της Ευρώπης για να ενημερωθεί για τον καρκίνο του μαστού κάθε γυναίκα, σε όποια γωνιά της Ευρώπης κι αν βρίσκεται. Προσφέραμε 340 € στο Άλμα Ζωής.
Spread the love